Quantcast
Channel: קורסים אבטחת מידע | סייבר – SECI
Viewing all 23 articles
Browse latest View live

קורס טכני באבטחת מידע

$
0
0

קורס אבטחת מדע במכללת רמת גן פותח מסלול חדש שיתקיים בחודש יולי.

השיעורים יתקיימו בימים שלישי אחר הצהריים מהשעה 17:30 – 21:30 ושישי בבוקר 09:30 – 13:30.

למסלול נוספנו 15 שיעורים, והוא כולל כיום סה"כ של 260 שעות, הפרוסות על 8-9 חודשים ב- 65 שיעורים.

זהו   הכולל  נושאים ומושגים חדשים ומעניינים בתחום מחשוב ענן ואבטחה בעולם הסיבר וכמובן כל מה שצריך לדעת כדי לתכנן, להטמיע, לנהל, לתחזק וליעל מערכת תקשורת ואבטחת מידע של היצרנים המובילים בארץ ובעולם: צ'ק פוינט , פורטינט , סיסקו ועוד יצרנים מובילים אחרים.

לתיאום הגעה לשיעור התנסות (ללא התחייבות) או לקבל סילבוס מעודכן פנו אלי למייל InfoSec@rgc.co.il או לנייד 054-7700919 . בברכה הילל קוברובסקי


ג'ון ברייס מכללת הי-טק נבחרה להעביר את קורסי אבטחת המידע והסייבר בצה"ל ובמשרד הבטחון

$
0
0

ג'ון ברייס מכללת הי-טק, חטיבת ההדרכה של מטריקס, זכתה במכרז של משרד הבטחון במסגרתו תעביר מגוון הדרכות מקצועיות בתחומי אבטחת מידע וסייבר עבור בסמ"ח – בית הספר למקצועות המחשב של משרד הבטחון המהווה את היחידה העיקרית להכשרת חיילים בתחום המחשוב בצה"ל. היקפו  הכספי של ההסכם, מוערך בכ- 1.8 מיליון ₪ לשנה וצפוי להימשך 3 שנים בהיקף כולל של כ- 5 מיליון ₪ . 

במסגרת זכייתה, תעביר ג'ון ברייס מכללת הי-טק קורסים לגורמים שונים בצה"ל ומשרד הביטחון בתחומי אבטחת מידע, סייבר ופיתוח קוד מאובטח. 

הקורסים יותאמו לצורכי צה"ל ומשרד הבטחון ויכללו גם ימי השתלמות במגוון רחב של נושאים וכתיבת מבחנים לבניית שלבים מקצועיים בתחום. 

את הקורסים יעבירו מדריכים מקצועיים ומנוסים מטעם ג'ון ברייס מכללת הי-טק והצפי לתחילת ההדרכות הוא במהלך אוגוסט-ספטמבר 2013. 

לדברי מוטי חדד, סמנכ"ל מכירות בג'ון ברייס מכללת הי-טק, "עולם אבטחת המידע הינו עולם דינמי ומאתגר וג'ון ברייס מכללת הי-טק גאה להיות המכללה שנבחרה ללוות את צה"ל ומשרד הביטחון בהכשרת אנשיו בתחום זה".

 חדד  מוסיף : "לג'ון ברייס מכללת הי-טק ידע וניסיון נרחב בהעברת קורסי אבטחת מידע וסייבר בארגונים רבים בארץ ובעולם, במקביל למסלולי הכשרה מקיפים שנבנו להכשרת אנשים מתאימים מהקהל הרחב."

מפגש ראשון של Cyber-Geeks

$
0
0

מפגש ראשון של המיטאפ Cyber-Geeks יארח את יאיר כהן, לשעבר ראש יחידת 8200, וכיום ראש תחום סייבר באלביט מערכות.  הסדרה אשר נועדה ליצור מפגשים ממוקדי סייבר נוסדה על ידי Geektime וקרן הון סיכון JBP. המפגשים נועדים ליזמים, סטרטאפיסטים, משקיעים, מומחים ואנשי אקדמיה בתחומי אבטחת המידע והסייבר.

המפגש ייערך ביום שני, 28.19 בפאב Dizzy frishdon -דיזינגוף 121.

בחלקו השני של המפגש יציגו הסטרטאפים Fireblade ו- ThetaRay. מנחה את המפגש ד"ר נמרוד קוזלובסקי.

להרשמה http://www.meetup.com/GeekTalks/events/145836482/

ג'ון ברייס מכללת הי-טק תקיים כנס לימודי בנושאי תשתיות ואבטחת מידע

$
0
0

מנהלי תשתיות מחשוב ואנשיIT  בארגון ניצבים כיום בפני אתגרים משמעותיים ומורכבים נוכח מהפכת המובייל, איומי הסייבר, השימוש הנרחב ברשתות חברתיות, וירטואליזציה, מחשוב ענן, וטכנולוגיות Big Data. כל אלה מתכנסים ומשתלבים זה בזה ומשנים את דרך החשיבה המסורתית בכל הקשור לגישה וניהול המידע לצד הצורך הקריטי באבטחתו ובאבטחת הארגון.

לאור אתגרים אלה, תקיים ג'ון ברייס מכללת הי-טק את כנס "תשתיות וסייבר 20

ינון שבירו, סמנכ"ל שיווק, ג'ון ברייס

13" – הכנס המקצועי והמקיף ביותר בישראל בתחומי תשתיות ואבטחת מידע. הכנס מציע 3 ימים של חוויית לימודים מרתקת עם למעלה מ-40 סמינרים יומיים מקצועיים המאוגדים תחת 7 מסלולי לימוד , ביניהם:  טכנולוגיות למנהלים ; אבטחת מידע וסייבר ; תשתיות Microsoft ; מערכות Linux ; וירטואליזציה ; מחשוב ענן ; טכנולוגיות תקשורת.

הכנס יאפשר למשתתפים לקבל כלים פרקטיים וידע מעשי אשר באמצעותם יוכלו לתפעל ולהתאים את מערך ה-IT בארגון בהתאם ליעדים העסקיים של הארגון, ולסגור פערים טכנולוגיים אסטרטגיים. כל זאת לצד הבנת טובה יותר של מערך ה-IT בעידן המודרני.

הסמינרים מיועדים למנהלים ואנשי תשתיות, תקשורת, אבטחת מידע ולכלל העוסקים בתשתיות מחשוב ואבטחת מידע בארגון.

לדברי ינון שבירו, סמנכ"ל שיווק בג'ון ברייס מכללת הי-טק, "לאור הצלחתם של כנסים טכנולוגיים דומים שאנו עורכים בשנים האחרונות, אנו צופים השתתפות של למעלה מ- 500 משתתפים אשר מעוניינים להרחיב ולשדרג את הידע שלהם בתחומים אלו ולאפשר להם ולארגון שלהם להתמודד בהצלחה עם האתגרים הרבים".

שבירו מוסיף כי "הכנס יספק למשתתפים חוויית לימודים ייחודית ומרתקת בטכנולוגיות ובכלים המתקדמים ביותר עם מגוון רחב של סמינרים שיועברו  על ידי מיטב המרצים והיועצים בארץ בתחומים הנלמדים".

הכנס יתקיים בימים א'-ג' , 15-17 בדצמבר 2013, בכפר המכביה ברמת גן. הכנס בתשלום.

לפרטים נוספים ולהרשמה התקשרו: 03-7100721, או היכנסו לאתר הכנס בכתובת:

http://www.infracon.jbh.co.il/

כנס סייבר נייט יבחן את ייתכנות באר שבע כבירת סייבר לאומית

$
0
0

SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון תקיים ביום שני 19.5 כנס  –Body of knowledge  שיבחן האם בב"ש אכן הוכשרו התנאים להפכה לבירת הסייבר של ישראל כפי שהצהיר נתניהו.

בכנס, בהשתתפות שר המודיעין ד"ר יובל שטייניץ, סמנכלית IBM מריסה ויורוס, דב מורן  וח"כ אראל מרגלית, ידונו בכירי תעשיית הביטחון, התעשייה  והסייבר ובהם יובל שטייניץ, אראל מרגלית, סמנכלית IBM מריסה ויורוס ובכירים נוספים מעולם הסייבר בישראל בסוגית הסייבר ומרחב האיום העתידי על ישראל, האתגרים וההזדמנויות בכלכלת הסייבר הלאומית, השקעה בסייבר ומודלי סיכון, ותפקיד הסייבר במשפט

בכנס תיחשף לראשונה היועצת המשפטית של אמ"ן שתשתתף בפאנל בנושא הסוגיות המשפטיות בעולם הסייבר במערכת הביטחון. בנוסף, יוצגו מחקרים חדשים בתחום. עוד במרצים: יוסי ביינארט, מנכל הבורסה לניירות ערך, אל"מ חנן זיסוביץ, מפקד ממר"ם, ד"ר נמרוד קוזלובסקי מומחה סייבר ומשפט האינטרנט JVP ומגון מרצים נוספים.

 נשיא SCE פרופ' יהודה חדד: "במדינה החשופה במיוחד למתקפות סייבר מצד גורמים עוינים כגון מדינת ישראל יש לעורר מודעות של חברות וארגונים לצורך באבטחת סייבר באמצעות סדרת אירועים וכנסים לאורך כל השנה ולא רק במקרי התקפה. מדינת ישראל צריכה להציב בראש סדר העדיפויות הבטחוני את הצורך בהיערכות עם קו חזית של מומחי סייבר המסוגלים לתת מענה למתקפות מסוג זה. לצורך כך עליה להפנות משאבים למכללות ואקדמיות המכשירות מומחי סייבר, ולהקים מסלולים אקדמיים בהם יוכשרו סטודנטים על פי דרישות האבטחה שיוכתבו להם מהמדינה"

במסגרת הכנס יתקיים משחק הסייבר הגדול בישראל Cyber(K)night עם למעלה מ-300 בני נוער שכבר נרשמו על מנת להגן על ישראל מפני המתקפות על תשתיות החשמל והמים שתקפו גורמים עוינים לישראל. הם ישחקו מול מיטב מוחות הסייבר בתעשייה הצבאית והאזרחית. הזוכים, שיוכתרו כאבירי הסייבר, יזכו בארוחת ערב משותפת עם דב מורן, חמי פרס, ליאון רקנטי ועוד ובמלגות לימודים בסך עשרות אלפי שקלים.

ג'ון ברייס: הסמכת CSI-PRO. הכשרת Hands-on למומחי אבטחת מידע.

$
0
0

 ////  336 שעות + 168 תרגול עצמי /////

יכולות המחשוב מכפילות את כוחן מדי שנה וחצי. אנשים נושאים בכיסם יכולות עיבוד חזקות יותר ממחשבים שולחניים שקנינו לפני כמה שנים. מקררים, מזגנים, שואבי אבק וקולרי כלבים מתחברים אל רשת האינטרנט. כל המידע בעולם עובר דיגיטציה; מידע רפואי, מפות, מסמכים בטחוניים, מידע בנקאי, שירותים של רשויות השלטון ועוד. כל ההתכתבויות שלנו, מוסיקה, ווידאו, שיחות טלפון ותמונות מחיי היום-יום מקודדים גיאורפית ונשמרים על ענני מחשוב. היכולת של אדם או גוף לגשת למידע זה ולעשות בו כרצונו הוא רק עניין של מוטיבציה, זמן וידע – ואלו, כידוע, אינם מצויים במחסור.
העולם מצוי בחסך אדיר של אנשי אבטחת מידע של ה'עידן החדש'; האינטרנט, וההתפתחויות המסחררות בעולם הטכנולוגי הותירו פער אדיר בין יכולתנו ליצור שירותי מידע חדשים וקישוריות מדהימה לבין יכולתנו לאבטח אותן ואת עצמנו בהן. אבטחה אינה נוצרת מאליה. היא אינה תוצר לוואי. אבטחה היא תוצאה של תכנון מוקדם, היערכות, חישה, ניתוח וחוזר חלילה. אבטחה היא קודם כל דרך מחשבה, ומימושה הוא תמיד תהליך שאינו נגמר. בפועל, מומחה אבטחה נדרש להיכרות מעמיקה עם טכנולוגיות רבות ומגוונות; ציוד תשתית תקשורת, מערכות הפעלה, שרתים, שירותים, אפליקציות ותחנות קצה. אבטחה טובה דורשת מיומנות גבוהה במגוון גדול מאוד של טכנולוגיות, וזהו ידע שקשה לרכוש 'במקרה'. שוק העבודה משווע לאנשי אבטחת מידע שברשותם הכלים להתמודד עם האתגרים החדשים שבפתח.

הקורס Cyber Security Intelligence) CSI) הוא הקורס המקיף היחיד שמציע הקניית מיומנויות מעשיות בכל נושאי הליבה של עולם אבטחת המידע; מושגים וטכנולוגיות בעולם אבטחת המידע, תקיפת מערכות והגנה עליהן. בקורס מושם דגש גדול על עבודה מעשית ותרגול, והוא אינו כבול לפתרונות של יצרן מסויים.

הקורס מקנה 3 מיומנויות יסוד בעולם ה-Cyber Security:
 הקמת תשתיות תקשורת ושירותי רשת מתקדמים
 תקיפת שרתים ושירותים, תשתיות ומערכות קצה
 הגנה על רשתות ארגוניות, שרתים ושירותים, ומערכות קצה מפני תקיפות
מי שיסיים את הקורס בהצלחה, זכאי לגשת לבחינת ההסמכהCSI-PRO – Cyber Security Intelligence Professional. הסמכה זו היא מבחן מעשי בן 8 שעות, במעבדה המדמה סביבת רשת אמיתית, בה ידרשו הנבחנים לתקוף תשתיות ושירותים ואח"כ לבנות עבורם הגנות. זהו המבחן המעשי היחיד לאבטחת מידע בישראל, והוא מועבר ע"י בוחן מומחה. מי שיצליח לעמוד בקריטריונים לקבלת ההסמכה הוכיח יכולת אמיתית להתמודד עם אתגרים מורכבים מעולם אבטחת המידע.

מטרות המסלול
 היכרות מעמיקה עם עולם הסייבר ואבטחת המידע והטכנולוגיות המובילות בעולם זה
 הבנה מעמיקה בהצפנות, אימות זהות (Authentication) וטכנולוגיות VPN
 היכרות מעמיקה עם סביבת Linux
 כתיבת Scripts בשפת Python
 ביצוע איסוף נתונים וסריקות כנגד שרתים, מחשבי קצה וציוד תשתית
 תקיפת פרוטוקולים ושירותי תשתית
 תקיפת שרתי אינטרנט
 זיהוי וניצול נק' תורפה ופגיעויות (Exploits and Vulnerabilities) במערכות הפעלה ואפליקציות
 פריצת ותקיפת הצפנות וניחוש סיסמאות
 היכרות מעמיקה עם Firewalls ו-WAFs
 היכרות מעמיקה עם מערכות IPS
 יכולת גבוהה להקשיח מערכות Linux ו-Windows

יתרונות המסלול

 קורס זה הינו הקורס המקיף היחידי לכל נושאי הליבה של עולם ה-Cyber Security, במהלכו נלמדים ומתוגרלים באופן מעשי כל המוצרים והטכנולוגיות המובילים בשוק, מבלי להגביל את חומרי הלימוד ליצרן או מוצר מסויימים.
 בוגרי הקורס המחזיקים בהסמכה החדשה והייחודית של ג'ון ברייס מכללת הייטק – CSI-Pro – Cyber Security Intelligence Professional – ייחשבו כבעלי ידע עדכני, מקיף ומעשי ביותר, העונה לדרישות הטכנולוגיות המתחדשות מדי יום, למצבים הבלתי צפויים של עולם סייבר.
 מחלקת של ג'ון ברייס-מכללת הי-טק ג'וב עומדת לרשות התלמידים בסיום הקורס ומכוונת אותם לקראת תהליך חיפוש העבודה. הסיוע כולל קיום סדנאות קו"ח, ליווי בכתיבה נכונה של קו"ח ושליחת קו"ח מתאימים לחברות עימם אנו בקשרי עבודה. המכללה מעניקה סיוע ללא עלות נוספת לתלמיד במציאת עבודה בהתאם לתקנון.

קהל יעד
קורס זה מיועד לבוגרי קורסי MCSA/MCITP, קורסי CCNA, קורסי תשתיות מקבילים או בעלי ידע שווה-ערך המבקשים לרכוש ידע ונסיון מעשי בעולם התוכן העדכני של אבטחת מידע.

דרישות קדם
 ידע בסיסי בתקשורת ותשתיות מחשב
 אנגלית ברמה טובה (קריאה ודיבור)
 היכרות עם עולם אבטחת המידע – יתרון משמעותי
 מחשב נייד אישי
 מעבר מבחן התאמה

משך המסלול
 סך שעות: 504, שהן 336 שעות לימוד פרונטאליות ו-168 שעות תרגול עצמי
 לימודי ערב מ- 17:30- 21:00 (בימי שישי הלימודים בין 9:00 ל- 12:30)
 שני מפגשים שבועיים
 משך כל מפגש – 4 שעות אקדמיות
 הלימודים אינם מתקיימים בחגים ומועדים. לוח חופשות עדכני יחולק לסטודנטים.

דרישות מהסטודנט
לצורך ההצלחה בקורס יש לעמוד בדרישות הבאות:
 השתתפות בכל המעבדות המעשיות
 עבודה עצמית בבית בין שיעור לשיעור; חזרה על חומרים, למידה עצמית, ביצוע מטלות וכו'…
 בנוסף ללימודים הסדירים בכיתה, נדרשת מן הסטודנט יכולת תרגול עצמית של לפחות 10 שעות בשבוע, על מנת לרכוש ניסיון מעשי בתחום
 מחשב אישי המתאים להרצה של מכונות וירטואליות, עם חיבור לאינטרנט

זכאות לתעודת סיום
על מנת להיות זכאי לקבל תעודות גמר קורס יש לעמוד בדרישות הבאות:
 נוכחות ב- 80% מן המפגשים לפחות
 ציון עובר במעבדת התשתית, התקיפה וההגנה (כ"א בנפרד)
 ציון עובר במבחן מעשי
 הגשת פרויקטים ותרגילים

מבנה המסלול
הקורס יערך במתכונת של קורס מעשי הכולל הרצאות עיוניות ותרגול מעשי רב.
את הקורס מלווים 3 פרוייקטים בהיקף נרחב העוסקים בכל הטכנולוגיות העיקריות הנלמדות ומקנים לתלמידים ערך מוסף בהתנסות המעשית מעבר לתירגול הנקודתי הנעשה בכיתה.
חומרי עזר
כל תלמיד יקבל ערכות לימוד מקוריות מלאות בכל אחד מנושאי הקורס. חומרי העזר בקורס, הינם חומרים מקוריים שפותחו בג'ון ברייס-מכללת היי-טק או ע"י ספקיה. כל תלמיד יקבל ערכות מלוות לכל אחד מנושאי הקורס ויעשה שימוש בסביבות התרגול המתקדמות ביותר. ערכות הלימוד הינן מקצועיות ביותר ומעודכנות לטכנולוגיות המתקדמות ביותר בשוק.
מעבדות מעשיות
אנו מאמינים כי הלמידה הטובה ביותר מתבצעת דרך עבודה מעשית ולפיכך הקורס כולו מלווה בתרגולים רבים מהעולם האמיתי. מכיוון שהקורס מתמקד במספר התמחויות, יתבצעו 3 פרויקטים מסכמים לאחר לימוד הנושאים בכל אחת מההתמחויות הללו. בפרויקטים אלו, התלמידים יקימו ויגדירו תשתית תקשורת ושירותי רשת המדמים תשתיות מתקדמות בעולם האמיתי. התלמידים יתקפו אותה ויגנו עליה בעזרת כלים וטכנולוגיות אשר נלמדו במהלך הקורס.

See Security: קורס מהנדסי ומנהלי אבטחת מידע – CISO והכנה ל- CISSP ול- CISM

$
0
0

קורס CISO (המסלול להסמכת מהנדסי ומנהלי אבטחת מידע) של שיא סקיוריטי הינו המסלול המתקדם ביותר מסוגו בארץ, ויתכן שבעולם, והראשון מסוגו בישראל. מסלול זה הינו המכלול המלא לתפקידי הניהול, ההנדסה והיעוץ בתחום אבטחת מידע, וכולל גם הכנה להסמכת CISSP אשר מכללת See-Security הינה נציגתו הבלעדית בישראל.

המונח CISO הינו מונח אמריקאי שמשמעו – "מנהל אבטחת מידע ארגוני", ובאנגלית: (Chief Information Security Officer). מתוך בורות, משווקים בישראל קורסים הנקראים CISO, ללא קשר של תכניהם, עם תכולת תפקידו של ה- CISO.התפקיד אשר כולל תכנון ארכיטקטורה של מערך אבטחת מידע מכונה "הנדסת אבטחת מידע", ובטעות נקרא התפקיד בציבור בכינוי "יועץ אבטחת מידע").

המסלול נבנה ב- 2004 עבור משהב"ט, אך "אוזרח" בשיתוף חברי הנהלת "הפורום הישראלי לאבטחת מידע IFIS", אשר מרביתם – מנהלי אבטחת המידע ידועים של ארגונים מובילים, לצד מספר אנשים טכניים מובילים, אנשי מערכת הבטחון, אנשי מימשל בישראל, תוך סינכרון עם גופי רגולציה בעולם (USA-NSA, UE, ISC2, ISACA) ועם גופי רגולציה ישראליים רשמיים ובלתי רשמיים (רמו"ט, NISA, מכון התקנים, המפקח על הבנקים בבנק ישראל, המפקח על הביטוח וקרנות ההון במשרד האוצר, משרד הבריאות.

עד כה הועבר קורס ניהול אבטחת מידע במסגרות מערכת הבטחון, במסגרת לימודי חוץ של הטכניון (הופסק), ובמסגרת מרכז ההדרכה של מכון התקנים הישראלי. לא קיימים מסלולים דומים בחו"ל, לרבות במסגרות אקדמיות בחו"ל.

המכללה הינה היזמת של לימודי ארכיטקטורה והיזמת של לימודי ניהול אבטחת מידע CISO בעולם.

מרצים וכותבים במסלול ניהול אבטחת מידע CISO: כ- 40 כותבים חברי IFIS ברובם, כ- 8 מרצי ליבה חברי IFIS בכירים וכ- 12 מרצים אורחים (מחציתם למחזור נתון).

בארץ קיימים כ- 600 בוגרים, אשר מצאו עתידם במרבית חברות היעוץ לאבטחת מידע, ביחידות אבטחת מידע ארגוניות גדולות, ביחידות מחשב בארגונים קטנים, ותפקידים בכירים במערכת הבטחון.

מטרת התוכנית:

רכישת ידע מעמיק ונרחב, ורכישת כלים ניהוליים בעולם אבטחת מערכות מידע ארגוניות (טכני וניהולי), לשם התמחות גבוהה בעולם אבטחת מידע וקבלת אחריות ניהולית ומקצועית בתחום הסיכונים העסקיים, המעוניינים
לגשת למבחני CISSP, למבחני CISM או מבחני CEH.

היקף התוכנית:

קורס מנהלי אבטחת מידע CISO כולל כ- 280 שעות כיתה וכן כ- 340 שעות שיעורי בית.

קהל יעד:

1. בעלי ידע מעשי בתחום התשתיות (מערכות הפעלה ותקשורת, רצוי ידע בסיסי בכלי אבטחה
בסיסיים).
2. מפתחי תוכנה.
3. בוגרי תואר ראשון או שני במדעי המחשב, הנדסת תוכנה או חומרה.
4. בעלי רקע באחד או יותר מעולמות אבטחת המידע

יתרונותיו של קורס ניהול אבטחת מידע CISO:

1. מתבסס על מפה מקצועית ומפורטת הבאה לידי ביטוי במטריצה של מקצועות אבטחת המידע
מול תחומי ידע באבטחת מידע.

2. מכוון רק לחלק העליון של מקצועות האבטחה כסטנדרט דה פקטו ללימודי אבטחת מידע
למקצועות:

א. מהנדס / ארכיטקט אבטחת מידע (ISSA – Information Systems Security Architect),
ב. מנהל אבטחת מידע (CISO – Chief Information Security Officer)
ג. מנהל אבטחת מידע ביח' המחשב (ISSO-Information Systems Security Officer).

3. כולל את כל חמשת עולמות אבטחת המידע:

א. אבטחת תשתיות (Infrastructure Hardening), קוד ואפליקציה (Application Security)
ב. הנדסה וארכיטקטורה – כלים וטכנולוגיות אבטחת מידע
ג. טכניקות תקיפה וכלי תקיפה (Hacking & Cyber Warfare)
ד. ניהול החוק והרגולציה של עולם אבטחת מידע
ה. הניהול, הארגון והשיטות (או"ש) של מנהל יחידת אבטחת מידע

4. מקורות הידע לתכני המסלול: ISO, IEC, NIST, NSA, ISC2, Gartner Group,
וכן ISI, IFIS (מכון התקנים).

5. מחייב עמידה בדרישות סף ברורות ונכונות.

6. נבנה לאורך שנים רבות על-בסיסנסיון דידקטי ופדגוגי (מחזור 26).

7. המסלול תוכנן, נבנה,עודכן ומבוקר כל העת על-ידי אנשי מקצוע המובילים את משק אבטחת
המידע מכל הקשתות:

א. בפרקים הרלבנטיים– על-ידי מנהלי אבטחת המידע (CISO's) של חמישים הארגונים
המובילים בישראל.
ב. בפרקי תקיפה– על-ידי אנשי מקצוע ממובילי הענף בישראל לרבות אנשי מערכת הבטחון.
ג. בפרקי הטכנולוגיה – על-ידי אנשי מקצוע מקרב ספקי תוכנה ומערכות המובילים את הענף
לצד לקוחות מובילים, ולרבות אנשי מערכת הבטחון.

8. המסלול כולל במקורו 700 שעות לימוד ותרגול מונחות (חובה), מתוכן 280 שעות כיתה.

9. מובנה על ספרות טקסטואלית עשירה וסטים של ערכות תרגילים, בנוסף לערכות השקפים.

10.מוכר על-ידי משרד הבטחון לשלוחותיו.

11.משמש אבן שואבת למומחי אבטחת המידע המבקשים להתפתח לתפקידם הבא.
כ-550 בוגרי המסלול נטמעו ביחידות אבטחת מידע של הארגונים הגדולים, ובחברות
היעוץ לאבטחת מידע.

12. מהווה הכנה מעמיקה ואיכותית למבקשים להבחן להסמכת CISSP או להסמכת CISM.

13.בוגרי המסלול משובצים במיטב יחידות אבטחת המידע במגזר העסקי והבטחוני, ובמרבית
חברות היעוץ לאבטחת מידע בישראל.

14.ניתן להעביר את המסלול במסגרת לימודים תלת-שנתיים.

* המסלול אינו מתאים להכשרה לתפקידי טכנאי/מיישם אבטחת מידע
(ISSI -Information Systems Security Integrator).

יום עיון 'מידע ומערכות מידע בעתות מלחמה'

$
0
0

התוכנית לניהול מערכות מידע, בבית הספר לניהול וכלכלה שבמכללה האקדמית תל-אביב יפו, בראשותה של ד"ר רותי גפני וחברת Middleeasernet לחקר איומי הסייבר בראשות ד"ר טל פבל, המשמש מרצה בתוכנית הלימודים, חברו יחדיו לקיום יום עיון בנושא 'מידע ומערכות מידע בעתות מלחמה' בו יבחנו אנשי מקצוע מתחומים מגוונים היבטים רחבים הקשורים במקומם של המידע ומערכות המידע בעתות מלחמה, לאור מבצע 'צוק איתן' וכלקחים ממנו.

יום העיון יתקיים ביום ג', 30 בספטמבר בין השעות 17:00-20:00 במכללה האקדמית תל-אביב יפו, בבניין בית הספר לניהול וכלכלה.

לאחר דברי ברכה קצרים של ד"ר רותי גפני, יפתח השגריר דני איילון, מייסד "האמת על ישראל", בהרצאה על מקומה של ההסברה בזמן מלחמה בעידן הרשתות חברתיות והאינטרנט. לאחריו גב' דינה באר, מנכ"לית משותפת באיגוד האינטרנט הישראלי, תבחן את ההתקפות הקיברנטיות על ישראל במהלך המבצע ואת ההתמודדות עימן. לבסוף, מר דורון יצחקי, מנהל התשתיות והשירות בשרותי בריאות כללית, ירצה על תפיסת אתר גיבוי אקטיבי ויתרונותיו בשעת חירום.

לאחר הפסקה קצרה יתכנס פאנל בנושא "האדם והמחשב בעתות מלחמה" אותו ינחה ד"ר טל פבל, ובו ייטלו חלק מר אופיר בן אבי, מנהל ממשל זמין במשרד האוצר; מר יורם מורד, מנהל מחלקת דיפלומטיה ציבורית במשרד החוץ; מר נועם פרוימוביץ', מנכ"ל קספרסקי ישראל; ומר רז חסון, עורך בדסק חדשות 2 אונליין. בפאנל זה הדוברים יציגו נקודות מבט שונות על שאלות זהות, וידונו על היבטים שונים של המידע, המרחב הקיברנטי והאדם המפעיל והצורך אותם, בתקופות משבר ומלחמה, בהן מרחב זה מאפשר תשתית לפגיעות וירטואלית שעלולה להתבטא, בסופו של דבר, בפגיעות פיזית והרסנית.

הכניסה חופשית אך יש צורך להירשם לאירוע

 


היום בכנס Inside Bitcoins: חידושים בתחום אבטחת הביטקוין

$
0
0

היום (ראשון, 19.10)  ייערך כנס הביטקוין והמטבעות הדיגיטליים אינסייד ביטקוינס (INSIDE BITCOINS). הכנס יערך בכפר המכביה כאשר בין הנושאים שבהם הוא יעסוק אבטחת המידע תתפוס חלק נכבד. בין הנושאים בכנס: חידושים בתחום האבטחה והאתגרים בפניהם עומד הביטקוין, איך נכרה את המטבע בעתיד, עתיד הביטקוין מנקודת מבטם של הסוחרים, צלילה עמוקה לעולם המטבעות הצבועים, ישראל כאימפריית ביטקוין, ביטקוין בעיני המחוקק ועוד. הכנס צפוי למשוך קהל מגוון אשר יורכב בין השאר מאנשים שמעוניינים ללמוד את תעשיית הביטקוין, מומחים מעולם הפיננסים, משקיעים ואנשי מפתח מעולם העסקים, נציגי בנקים ומוסדות פיננסיים, נציגים של קרנות המתמחות בהשקעות בתחום הביטקוין ובכלל, משפטנים, חברות אשראי וספקי פתרונות סליקה, קמעונאים בעלי עסקים מקוונים ולא מקוונים, יועצים וספקי פתרונות אבטחת מידע, יזמים של חברות מובילות בתחום ועוד.

כנס של ווינד ריבר בסינמה סיטי

$
0
0

ביום חמישי חברת ווינד  ריבר תקיים כנס  IoT and Trusted Systems Technology for Homeland Security Aerospace & Defense.

ג'ו ולאד, מומחה החברה בענייני סרטיפיקציה, בטיחות ואבטחת מידע מגיע מחו"ל וירצה על טרנדים של בטיחות ואבטחת מידע בעולם התעופה וההגנה.

ScaleIL מקיימת כנס בנושא פיתוח תשתיות ענן ומערכות משובצות לשוק הבטחוני

$
0
0

אוליבר צ'ארלד – מהנדס ראשי בווינד ריבר, ירצה בנושא האתגרים בתעשיית ה- Aerospcae & Defense הקפדה על תקני בטיחות ואבטחה.

בכירים מחברת ווינד ריבר,(Wind River) המובילה העולמית באספקת תוכנה עבור האינטרנט של הדברים (IoT)ומחברת אינטל, יגיעו לישראל לכנס שיעסוק בפיתוח תשתיות ענן ופיתוחי embedded לשוק הבטחוני . הכנס יעסוק בין היתר בפתרונות ואסטרטגיות קצה לקצה בפיתוח התקנים, האצת פיתוח תוכנה, במערכות Avionics, אבטחה בתעשייה חכמה, מחשוב מוקשח ועוד.

את הכנס יפתחו תומר בוגין, מנכ"ל חברת ScaleIL – חברת ההפצה של ווינד ריבר בישראל וכריסטיאן סיאגל מנהל מכירות מווינד ריבר.
תומאס רוזן – מנהל מכירות בכיר בווינד ריבר – ירצה בנושא NFV & OpenStack Ecosystem אסטרטגיה עולמית ומגמות חדשות. אוליבר צ'ארלד – מהנדס ראשי בווינד ריבר, ירצה בנושא האתגרים בתעשיית ה- Aerospcae & Defense הקפדה על תקני בטיחות, אבטחה וסייבר. יהודה מרקו מנהל תחום מכירות ב- ScaleIL ירצה בנושא יתרונות VxWorks 7.
בכנס יהיו מרצים נוספים מתחום התעופה והענן.
הכנס ייערך בסינמה סיטי גלילות ביום רביעי, 9 בספטמבר.

"הכנס מהווה הזדמנות עבור לקוחותינו בישראל לקבל תכנים בעלי ערך מוסף מהבכירים בתעשיה המצעידים את הענף אל עבר חוויית לקוח שלמה – אישית, חדשנית ומשמעותית יותר מבעבר" מסר תומר בוגין מנכ"ל ScaleIL

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.

הכנס השנתי לאבטחה אפלקטיבית יתקיים במכללה למנהל

$
0
0

owaspכנס AppSec ישראל השנתי של OWASP יתקיים השנה ביום ג', ה-13 באוקטובר. זהו הכנס הגדול ביותר בישראל בתחום אבטחת היישומים. כמו בשנים הקודמות הכנס יכלול מסלולי הרצאות מגוונים, וכן אזור בו יוצגו מוצרים ושירותים בתחום אבטחת היישומים.

בהזמנה מצוין כי "הכנס אינו מיועד אך ורק למומחי אבטחה! הוא מיועד גם למפתחים, מנהלים, QA וכל מי שמעורב בבניה, ניהול, תכנות, בחינה או הפעלה ואבטחה של כל סוג תוכנה, אתר, אפליקציה ניידת או סוג אחר של אפליקציה.

בין נותני החסות לכנס: אימפרבה,  ארנסט אנד יאנג, המכללה למנהל, צ'ק מרקס, Grsee

להרשמה (השתתפות בחינם) : – https://appsecil2015.eventbrite.com/

OWASP  הוא פרויקט פתוח לאבטחת אפליקטיבית הפועל תחת ארגון ללא מטרות רווח הממוקד בשיפור אבטחת תוכנה. משימת הארגון היא להפוך את אבטחת התוכנה ל"נראית", כך שיחידים וארגונים ברחבי העולם יוכלו לקבל החלטות מושכלות לגבי סיכוני אבטחה אמיתיים בתוכנה. אלפי משתמשי וויקי ברחבי העולם משתתפים בכתיבת הפרויקט וביצירת מאגר הידע שלו.

 

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.

הפוסט הכנס השנתי לאבטחה אפלקטיבית יתקיים במכללה למנהל הופיע ראשון בSECi

קורס ניהול רשתות תקשורת ואבטחת מידע HackerU עם התמחות ב- Hacking

$
0
0

מנהל רשתות ואבטחת מידע, הינו אחד מהמקצועות הפופלאריים ביותר בעולם הטכנולוגיה בשל הצורך של כל ארגון באנשי מקצוע שיספקו מענה לצרכים הטכנולוגיים ברשת.

HackerU – המרכז להכשרת והשמת עובדים למקצועות ההייטק (Microsoft Gold Partner) גאה להציג את המסלול המקיף, המתקדם והמקצועי ביותר לניהול רשתות תקשורת MCSA+MCSE עם התמחות ב- Linux, CCNA, אבטחת מידע והאקינג.
 
מסלול הכשרה יישומי המאפשר כבר במהלך הלימודים לצבור את כל הידע, הכלים וההתנסות המעשית בתחום המחשוב, השרתים, רשתות התקשורת ואבטחת מידע על מנת להעניק שירותי ניהול ותשתית מלאה לפתרונות עסקיים ממוחשבים. במסגרת המסלול נלמדים גם תכנים תאורטיים שמאפשרים לגשת לבחינות ההסמכה הבינלאומיות והמבוקשות ביותר בתחום, לעבור אותן בהצלחה ולקבל את כרטיס הכניסה לעבודה בהייטק במגוון רחב של תפקידים בעולם ה- IT.
 
תעודת גמר ובחינות הסמכה בינלאומיות
לבוגרי הקורס מוענקת תעודת גמר בניהול רשתות ואבטחת מידע מטעם HackerU. במהלך הקורס נרכש כל הידע העיוני והמעשי הנדרש לטובת הצלחה במבחני ההסמכה: MCSA 2012 הסמכה מקצועית כמנהל רשתות מטעם מייקרוסופט, Exchange 2013 MCSE הסמכה מקצועית כמנהל רשת מטעם מייקרוסופט, CCNA הסמכה מקצועית לניהול ותפעול רשתות תקשורת מטעם חברת Cisco ו- CCSA- הסמכת צ'קפוינט באבטחת מידע.
 
בקורס זה תנאים מיוחדים כגון שלבי מיון והתאמה גם לחסרי רקע בתחום, החזר כספי למי שאינו מתאים או אינו ממשיך לקוס מלא, מלגה בסך 7,000 ₪ לעוברים את שלב המיון, קיימת התחייבות למציאת עבודה לבוגרי הקורס. התכנים בקורס הם ייעודיים למציאת עבודה בתחום למשל Exchange 2013, Active Directory, Windows Server 2012, אבטחת מידע, האקינג, לינוקס, סיסקו וצ'ק פוינט.
 
בקורס מספר מודולים בתחומים היעודיים של ניהול רשתות, ובנוסף שני מודולים בעלי המשקל הכבד ביותר מבחינת שעות לימוד ותרגול, האחד הוא Cisco והשני הוא Security and Hacking.

סיסקו הינה חברת ייצור הנתבים, המתגים, מוצרי הטלפוניה ואבטחת המידע הגדולה בעולם. במודול זה ייחשפו טכנולוגיות סיסקו במגוון היבטים כולל ארכיטקטורת רשת, שימוש ב- Routing ובפרוטוקולים, שימוש ב- LAN וב- Switch והגדרות WAN.
האקינג הוא תחום הולך ומתפתח ובשנים האחרונות מספר ההתקפות על תוכנות הולך וגדל ולכן יש להיערך בצורה טובה ומקצועית ולכן מודול זה הוא הארוך והמקיף ביותר בקורס עם הסמכה סופית של צ'ק פוינט.
 
לפרטים נוספים ניתן לפנות להאקריו.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.

הפוסט קורס ניהול רשתות תקשורת ואבטחת מידע HackerU עם התמחות ב- Hacking הופיע ראשון בSECi

חדש לסטודנטים בפתוחה: קורס ביסודות הסייבר וההאקינג

$
0
0

hackedאגודת הסטודנטים של האוניברסיטה הפתוחה מציעה לראשונה לסטודנטים קורס ייחודי ביסודות הסייבר וההאקינג. הקורס מועבר בשיתוף חברת Practis, הוא בן שישה מפגשים ועלותו 950 שקלים לסטודנטים החברים באגודה. הוא מיועד לסטודנטים שאין להם ידע קודם בתחום.

בין הנושאים הנלמדים בקורס :הכשרה ממוקדת, האקינג וסוגי פריצות והתגוננות מפני תקיפות נפוצות. כל שיעור יכלול תרגול מעשי רלוונטי לנושא השיעור. הקורס יעסוק בעולמות התוכן השונים הכלולים בתוך מושג הסייבר, מעולם ההאקינג והפישינג ועד לעולם ההתקפות על רשתות ואתרי אינטרנט. תיערך הכרות עם כלים נפוצים בתעשייה המשמשים האקרים להתקפות וכן הכרות עם אנשי אבטחה לווידוא עמידות ותקינות של מוצרים שונים. בנוסף, יוסבר כיצד ניתן להתגונן מפני התקפות שונות.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.

הפוסט חדש לסטודנטים בפתוחה: קורס ביסודות הסייבר וההאקינג הופיע ראשון בSECi

תוכנית הכשרת סייבר למובילים טכנולוגיים של קרנליוס

$
0
0

kernelios_cyber_course"אני חושב שלשני הצדדים נמאס: נמאס לגופים הזקוקים לאנשי סייבר! נמאס להם לקבל לראיונות חבר'ה עם תעודות שכל מה שעברו זה סטים של שקפים. ונמאס לצעירים שמקבלים את התעודות כשהם מבינים אחרי הראיון הראשון או השני שכל מה שיש להם זה נייר, שלא מכניס אותם לשום מקום שהם באמת רוצים להיות בו."
דבש מתוק, Strategic Cyber Security Consultant

הקמת מרכז המידע לסייבר קרנליוס (Kernalios) נבעה מזיהוי הצורך של גופי אבטחת מידע, בעובדים מיומנים ומקצועיים שיהיו בעלי ידע רב ועמוק בתחום הסייבר ואבטחת המידע. העובדים שיתקבלו לעבודה ויצליחו הם אלה שלא יהיה להם רק את הידע התאורתי בתחום התוכנה והטכנולוגיה, אלא גם את היכולת המעשית והפרקטיקה בתחום.

תוכנית הלימודים שמקיים מרכז המידע לסייבר מורכבת מתחומים רבים בהם חייב להיות בקיא מומחה לסייבר בארגון. החזון של המוסד הוא הכשרת דור העתיד, שיהווה את המרכז הידע של הגנת הסייבר בארגון בו יהיה.

ההכשרה: הקניית כישורי הנדסה מערכתית המבוססת על תפיסות הגנה מתקדמות, יכולת ביצוע ניתוח איומים ופגיעויות, העשרת מרחב הידע לתכנון, הקמה ותפעול יכולות טכנולוגיות להגנה ויצירת מודעות מצב משותפת.
כ-400 שעות של לימודים המשלבים בניית בסיס ידע תיאורטי מוכח שמהווה כ-20% מהקורס יחד עם ביצוע הכשרה מעשית אמיתית שמהווה כ-80% מהקורס יאפשרו התמודדות עם מרחב האיומים הקיים והמתפתח, בכל מסגרת.

ההסמכה:
בוגרי המסלול הייחודי של קרנליוס יזכו לקבל הסמכה של מרכז הידע:
Israeli Certified Cyber Security Professionals (I-CCSP)
התמחות לארכיטקטים וחוקרי סייבר במחקר, אנליזה וארכיטקטורת התמודדות עם מתקפות סייבר.
התמחות ה-I-CCSP מקנה יכולות "ציד" פרו-אקטיביות טרום אירוע כשל וחקירתו בשלבי התהוותו.
התמחות זו מאפשרת ההעמקה בתהליכי ההתהוות של איומי סייבר, ניתוח והבנת ההטרוגניות שלהם ויצירת היכולת לתחקורם המעמיק.

לפרטים נוספים והרשמה בקרו באתר הבית של קרנליוס.

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.

הפוסט תוכנית הכשרת סייבר למובילים טכנולוגיים של קרנליוס הופיע ראשון בSECi


אוניברסיטת אריאל תקים מרכז הדרכה למגיני סייבר המדמה תקיפת סייבר בזמן אמת

$
0
0

סייברביט ואריאל2שוקלים לימודי סייבר? הנה לכם מקום חדש: אוניברסיטת אריאל מקימה בימים אלו מרכז הדרכה למגיני סייבר על בסיס טכנולוגיה של חברת סייברביט, חברה בת של אלביט מערכות. המרכז ישמש כבסיס הדרכה לאנשי הסייבר, העומדים בחזית הטכנולוגית והאחראים על תקינות ההפעלה של מערכות, תשתיות מידע, תשתיות מיחשוב ותשתיות האינטרנט בחברות השונות, והאחראים על הגנת התשתיות בפני  תקיפת סייבר.

המכון יוקם כחלק מהמרכז לטכנולוגיות הסייבר באוניברסיטת אריאל, בראשו עומד האלוף במילואים עמי שפרן. במכון יוכלו מגיני סייבר להתאמן באמצעות מערכת טכנולוגית בשם "מאמן סייבר", שפותחה בחברת סייברביט. מאמן הסייבר מדמה את הסביבה המותקפת, ובאמצעות תרחישי סייבר שונים,   מאפשר למתאמנים העוברים הדרכה לרכוש כלים מקצועים להתמודדות עם תקיפות סייבר והתגוננות אפקטיבית מפניהן.

מערכת "מאמן הסייבר"  תשמש כפלטפורמה מקצועית להדרכה  במסגרת אקדמית להכשרת לסטודנטים הלומדים לתארי הנדסה, מחשבים, מסלולי סייבר, הנדסאים וכן אנשי מחשבים בתעשייה הזקוקים להכשרה מקצועית לצורך התמודדות מול תקיפת תשתיות המחשוב בחברות שונות בתעשייה.

"מאמן הסייבר" מותאם לרוב רשתות התקשורת והמחשוב בתעשייה, בחברות מסחריות, באקדמיה ובגופים הגדולים והיא מהווה כלי אימון משופר ואפקטיבי. המערכת כוללת מס' רב של תרחישי תקיפה המותאמים ספציפית לכל חברה. התקיפה מבוצעת באופן אוטומאטי ואת ההדרכה מלווה "צוות לבן" אשר מפקח, מדריך ומוביל את התרגול בכל שלביו. בסוף התרגול מתקיים תחקיר אשר ממנו מפיקים את התובנות הנדרשות והכלים הדרושים להגנת התשתיות באותה חברה.

חברות שונות כמו בנקים, חברות אשראי, חברות הביטוח, משרדי הביטחון השונים ואף אנשי הסייבר בצה"ל  יוכלו להכשיר את אנשי הIT שלהם באמצעות המערכת, ע"י התאמת תרחישים והדמיית סביבת העבודה אל מול מצבי תקיפה שונים. הסימולציות השונות יאפשרו להם לפעול באופן אפקטיבי בזמן אמת.

"חשוב לנו", מסביר יוחאי כורם, סמנכ"ל פיתוח עיסקי של סייברביט, "שהמערכת שפיתחנו תוכל לשמש לאימון אקדמי ברמה הגבוהה של לוחמי הסייבר העתידיים. המערכת פועלת כך שהיא מאפשרת לסטודנטים ולאנשי מקצוע לרכוש את הכלים היעילים ביותר לתרחישי התקיפה השונים."

"כאוניברסיטה", מוסיף דני חרדון, מנהל רשות המחקר באוניברסיטת אריאל, "אנו מעוניינים להעניק לסטודנטים את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר, וזאת כדי שיוכלו לצאת בתום לימודיהם, עם השכלה אקדמית עדכנית ובמקביל עם ידע מעשי ויישומי שיוכל לשמש אותם בבואם להשתלב בשוק העבודה בישראל."

 

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post's poll.

הפוסט אוניברסיטת אריאל תקים מרכז הדרכה למגיני סייבר המדמה תקיפת סייבר בזמן אמת הופיע ראשון בSECi

לקראת כנס סייברטק 2016: נציגים ממגזר הסייבר ביפן יגיעו לישראל כדי להשתתף בכנס

$
0
0

יפן תמונהמשלחת של נציגים בכירים משבע חברות יפניות מתחומי האלקטרוניקה והסייבר תגיע בשבוע הבא לישראל כדי להשתתף בכנס 'Cybertech 2016'. בשנים האחרונות משקיעים חברות ומכוני מחקר רבים ביפן מאמצים רבים לפתח פתרונות להתמודדות עם נושא הסייבר הנמצא במקום גבוה בסדר היום במדינה. המאמצים הינם על רקע מתקפות חמורות שהתרחשו במרחב הקיברנטי וכן עקב חשש מצד הרשויות וגורמים עסקיים שמתקפות דומות יעמידו בסכנה מוקדי תשתיות אסטרטגיים ואירועים מרכזיים שברמה הלאומית,  דוגמת אולימפיאדת טוקיו 2020. החברות שנציגיהן יגיעו ארצה נחשבות ביפן לפורצות דרך בעולם הסייבר ולכאלו הנמצאות בחזית העשייה. המשלחת מאורגנת בחסות המשרד היפני לסחר-חוץ (JETRO) שהינו גם אחד מנותני החסות לכנס.

בעלי עניין ישראלים מתחום הסייבר, וכן כל גורם שימצא עניין במדיניות ובפרקטיקה של תחום הסייבר ביפן, מוזמן להכיר את נציגי החברות במהלך מספר אירועים בהם הם ישתתפו.

במהלך השבוע הבא יתקיימו מספר אירועים בהם ניתן לפגוש את הנציגים:

1)      אירוע נטוורקינג לציון שיתוף פעולה ישראל-יפן בנושא ביטחון קיברנטי (18:30-21:30, 25 בינואר, משרד הרצוג פוקס נאמן). באירוע יהיו נוכחים גורמים בכירים ממשרד רה"מ, המטה הקיברנטי ומשרד הכלכלה, וכן נציגים רשמיים מהממשל היפני ושגרירות יפן בישראל. מצ"ב הזמנה ולינק עבור רישום.

2)      הצגה של פעילות החברות בביתן היפני של כנס ''Cybertech, בו יחלקו הנציגים את התרשמותם לגבי הזדמנויות לשיתוף פעולה עם מגזר הסייבר הישראלי (26-27 בינואר, ביתן יפן בכנס, מרכז הירידים ת"א). לקבלת מידע על לו"ז המציגים יש לפנות אלינו.

3)      אירוע נטוורקינג בשולי כנס ''Cybertech (14:00-15:30, 26 בינואר, הביתן היפני בכנס, מרכז הירידים ת"א). באירוע ינכחו נציגי החברות שישמחו לחלוק מניסיונם ומרשמיהם.

 

הפוסט לקראת כנס סייברטק 2016: נציגים ממגזר הסייבר ביפן יגיעו לישראל כדי להשתתף בכנס הופיע ראשון בSECi

קורס אבטחת מידע ותקשורת

$
0
0

מאת: המרכז למקצועות המחשב – מכללת רמת גן

רקע

מידי יום מתפרסמות ידיעות בעיתונות על המחסור הקשה במומחי אבטחת מידע מקצועיים בארץ ובעולם. תחום התמחות זה  חולש ומשפיע באופן ישיר ומשמעותי על הפעילות העיסקית בכל חברה או אירגון. היום אין צורך להסביר לאף מנכ“ל או דירקטוריון, כי ללא אבטחת מידע נאותה הארגון חשוף לבעיות תפעוליות, משפטיות וניהוליות רבות, אשר יכולות לפגוע בפעילות העיסקית ואף לגרום לקריסתו. כך, למרות שבשנות העסקים האחרונות צומצמו התקציבים לתחום של ה- IT בארגונים, התקציב ששמור לתחום אבטחת המידע עלה באופן ניכר.

עם הגידול וההתפתחות בשנים האחרונות במורכבות של תשתיות המיחשוב ומערכות המידע בארגונים בארץ ובעולם, נוצר צורך ברור במומחי אבטחת מידע אשר יידעו לסייע וללוות את הארגון בנבכי הסכנות, האיומים, דרישות הרגולציה והאתגרים הטכנולוגיים, על מנת לאפשר גישה בטוחה וזמינות מירבית למערכות המידע של העובדים, השותפים והלקוחות של הארגון.
לראשונה בישראל, מציגה מכללת רמת-גן קורס מקיף וכולל לניהול ותחזוקה של מערכות אבטחת מידע ותקשורת.
תשתיות אבטחת המידע הנפוצות ביותר בארגונים בשוק הישראלי, הן במרכז הקורס. הקורס מיועד להכשיר אנשי סיסטם וטכנאי מחשבים אשר כבר עוסקים בתחום מספר שנים וברצונם להתקדם מקצועית ולהתמחות ברמה גבוהה בתחום תחזוקת מערכות אבטחת מידע ותקשורת, בכדי שיוכלו להתקדם לתפקיד בכיר יותר, או למצוא עבודה בתחום.

קהל יעד

  • אנשי סיסטם, טכנאי תקשורת או טכנאי PC ורשתות, בעלי ניסיון תעסוקתי בתחום, המעוניינים לפתח ולהרחיב את הידע הטכני שלהם לתחזוקת מערכות אבטחת מידע ותקשורת
  • בוגרי יחידות צבאיות שעסקו בתחזוקת מערכות תקשורת במהלך שירותם הצבאי, ומעוניינים להרחיב את הידע הטכני שלהם בהתאם לדרישות השוק האזרחי כדי להשתלב בשוק העבודה
  • טכנאי ”שטח“ )פרילנסרים או שכירים( העוסקים במתן שירותי תמיכה ללקוחות SMB, ומעוניינים להעשיר את הידע המקצועי שלהם בתחום אבטחת מידע ותקשורת, כדי להרחיב את השירותים שהם מספקים ללקוחותיהם

מתכונת הלימודים

250 שעות אקדמיות, פעמיים בשבוע, כ-7 חודשים, לימודי ערב בין השעות 17:00-21:15

לפרטים המלאים

הפוסט קורס אבטחת מידע ותקשורת הופיע ראשון בSECi

קורס טכני באבטחת מידע

$
0
0

קורס אבטחת מדע במכללת רמת גן פותח מסלול חדש שיתקיים בחודש יולי.

השיעורים יתקיימו בימים שלישי אחר הצהריים מהשעה 17:30 – 21:30 ושישי בבוקר 09:30 – 13:30.

למסלול נוספנו 15 שיעורים, והוא כולל כיום סה"כ של 260 שעות, הפרוסות על 8-9 חודשים ב- 65 שיעורים.

זהו   הכולל  נושאים ומושגים חדשים ומעניינים בתחום מחשוב ענן ואבטחה בעולם הסיבר וכמובן כל מה שצריך לדעת כדי לתכנן, להטמיע, לנהל, לתחזק וליעל מערכת תקשורת ואבטחת מידע של היצרנים המובילים בארץ ובעולם: צ'ק פוינט , פורטינט , סיסקו ועוד יצרנים מובילים אחרים.

לתיאום הגעה לשיעור התנסות (ללא התחייבות) או לקבל סילבוס מעודכן פנו אלי למייל InfoSec@rgc.co.il או לנייד 054-7700919 . בברכה הילל קוברובסקי

הפוסט קורס טכני באבטחת מידע הופיע ראשון בSECi

See Security: קורס מהנדסי ומנהלי אבטחת מידע – CISO והכנה ל- CISSP ול- CISM

$
0
0

קורס CISO (המסלול להסמכת מהנדסי ומנהלי אבטחת מידע) של שיא סקיוריטי הינו המסלול המתקדם ביותר מסוגו בארץ, ויתכן שבעולם, והראשון מסוגו בישראל. מסלול זה הינו המכלול המלא לתפקידי הניהול, ההנדסה והיעוץ בתחום אבטחת מידע, וכולל גם הכנה להסמכת CISSP אשר מכללת See-Security הינה נציגתו הבלעדית בישראל.

המונח CISO הינו מונח אמריקאי שמשמעו – "מנהל אבטחת מידע ארגוני", ובאנגלית: (Chief Information Security Officer). מתוך בורות, משווקים בישראל קורסים הנקראים CISO, ללא קשר של תכניהם, עם תכולת תפקידו של ה- CISO.התפקיד אשר כולל תכנון ארכיטקטורה של מערך אבטחת מידע מכונה "הנדסת אבטחת מידע", ובטעות נקרא התפקיד בציבור בכינוי "יועץ אבטחת מידע").

המסלול נבנה ב- 2004 עבור משהב"ט, אך "אוזרח" בשיתוף חברי הנהלת "הפורום הישראלי לאבטחת מידע IFIS", אשר מרביתם – מנהלי אבטחת המידע ידועים של ארגונים מובילים, לצד מספר אנשים טכניים מובילים, אנשי מערכת הבטחון, אנשי מימשל בישראל, תוך סינכרון עם גופי רגולציה בעולם (USA-NSA, UE, ISC2, ISACA) ועם גופי רגולציה ישראליים רשמיים ובלתי רשמיים (רמו"ט, NISA, מכון התקנים, המפקח על הבנקים בבנק ישראל, המפקח על הביטוח וקרנות ההון במשרד האוצר, משרד הבריאות.

עד כה הועבר קורס ניהול אבטחת מידע במסגרות מערכת הבטחון, במסגרת לימודי חוץ של הטכניון (הופסק), ובמסגרת מרכז ההדרכה של מכון התקנים הישראלי. לא קיימים מסלולים דומים בחו"ל, לרבות במסגרות אקדמיות בחו"ל.

המכללה הינה היזמת של לימודי ארכיטקטורה והיזמת של לימודי ניהול אבטחת מידע CISO בעולם.

מרצים וכותבים במסלול ניהול אבטחת מידע CISO: כ- 40 כותבים חברי IFIS ברובם, כ- 8 מרצי ליבה חברי IFIS בכירים וכ- 12 מרצים אורחים (מחציתם למחזור נתון).

בארץ קיימים כ- 600 בוגרים, אשר מצאו עתידם במרבית חברות היעוץ לאבטחת מידע, ביחידות אבטחת מידע ארגוניות גדולות, ביחידות מחשב בארגונים קטנים, ותפקידים בכירים במערכת הבטחון.

מטרת התוכנית:

רכישת ידע מעמיק ונרחב, ורכישת כלים ניהוליים בעולם אבטחת מערכות מידע ארגוניות (טכני וניהולי), לשם התמחות גבוהה בעולם אבטחת מידע וקבלת אחריות ניהולית ומקצועית בתחום הסיכונים העסקיים, המעוניינים
לגשת למבחני CISSP, למבחני CISM או מבחני CEH.

היקף התוכנית:

קורס מנהלי אבטחת מידע CISO כולל כ- 280 שעות כיתה וכן כ- 340 שעות שיעורי בית.

קהל יעד:

1. בעלי ידע מעשי בתחום התשתיות (מערכות הפעלה ותקשורת, רצוי ידע בסיסי בכלי אבטחה
בסיסיים).
2. מפתחי תוכנה.
3. בוגרי תואר ראשון או שני במדעי המחשב, הנדסת תוכנה או חומרה.
4. בעלי רקע באחד או יותר מעולמות אבטחת המידע

יתרונותיו של קורס ניהול אבטחת מידע CISO:

1. מתבסס על מפה מקצועית ומפורטת הבאה לידי ביטוי במטריצה של מקצועות אבטחת המידע
מול תחומי ידע באבטחת מידע.

2. מכוון רק לחלק העליון של מקצועות האבטחה כסטנדרט דה פקטו ללימודי אבטחת מידע
למקצועות:

א. מהנדס / ארכיטקט אבטחת מידע (ISSA – Information Systems Security Architect),
ב. מנהל אבטחת מידע (CISO – Chief Information Security Officer)
ג. מנהל אבטחת מידע ביח' המחשב (ISSO-Information Systems Security Officer).

3. כולל את כל חמשת עולמות אבטחת המידע:

א. אבטחת תשתיות (Infrastructure Hardening), קוד ואפליקציה (Application Security)
ב. הנדסה וארכיטקטורה – כלים וטכנולוגיות אבטחת מידע
ג. טכניקות תקיפה וכלי תקיפה (Hacking & Cyber Warfare)
ד. ניהול החוק והרגולציה של עולם אבטחת מידע
ה. הניהול, הארגון והשיטות (או"ש) של מנהל יחידת אבטחת מידע

4. מקורות הידע לתכני המסלול: ISO, IEC, NIST, NSA, ISC2, Gartner Group,
וכן ISI, IFIS (מכון התקנים).

5. מחייב עמידה בדרישות סף ברורות ונכונות.

6. נבנה לאורך שנים רבות על-בסיסנסיון דידקטי ופדגוגי (מחזור 26).

7. המסלול תוכנן, נבנה,עודכן ומבוקר כל העת על-ידי אנשי מקצוע המובילים את משק אבטחת
המידע מכל הקשתות:

א. בפרקים הרלבנטיים– על-ידי מנהלי אבטחת המידע (CISO's) של חמישים הארגונים
המובילים בישראל.
ב. בפרקי תקיפה– על-ידי אנשי מקצוע ממובילי הענף בישראל לרבות אנשי מערכת הבטחון.
ג. בפרקי הטכנולוגיה – על-ידי אנשי מקצוע מקרב ספקי תוכנה ומערכות המובילים את הענף
לצד לקוחות מובילים, ולרבות אנשי מערכת הבטחון.

8. המסלול כולל במקורו 700 שעות לימוד ותרגול מונחות (חובה), מתוכן 280 שעות כיתה.

9. מובנה על ספרות טקסטואלית עשירה וסטים של ערכות תרגילים, בנוסף לערכות השקפים.

10.מוכר על-ידי משרד הבטחון לשלוחותיו.

11.משמש אבן שואבת למומחי אבטחת המידע המבקשים להתפתח לתפקידם הבא.
כ-550 בוגרי המסלול נטמעו ביחידות אבטחת מידע של הארגונים הגדולים, ובחברות
היעוץ לאבטחת מידע.

12. מהווה הכנה מעמיקה ואיכותית למבקשים להבחן להסמכת CISSP או להסמכת CISM.

13.בוגרי המסלול משובצים במיטב יחידות אבטחת המידע במגזר העסקי והבטחוני, ובמרבית
חברות היעוץ לאבטחת מידע בישראל.

14.ניתן להעביר את המסלול במסגרת לימודים תלת-שנתיים.

* המסלול אינו מתאים להכשרה לתפקידי טכנאי/מיישם אבטחת מידע
(ISSI -Information Systems Security Integrator).

הפוסט See Security: קורס מהנדסי ומנהלי אבטחת מידע – CISO והכנה ל- CISSP ול- CISM הופיע ראשון בSECi

Viewing all 23 articles
Browse latest View live